"I’m not an anti-social person, I just like being alone."
– (via literatureboy)

(via bawahlangit)


alfirdaws:

Be patient. For what was written for you was written by the greatest of Writers.

(via itsherlove)

"اللهم طَهِّرْ قَلْبِي مِنَ النِّفَاقِ، وَ عَمَلِي مِنَ الرِّيَاءِ، وَ لِسَانِي مِنَ الكَذِبِ، وَ عَيْنِي مِنَ الخِيانَةِ، فَإنَّكَ تَعْلَمُ خَاءِنَةَ الْأَعْيُنِ، و مَا تُخْفِي الصُّدُور"
O Allah! Purify my heart from hypocrisy, and my deeds from riyaa (showing off) and my tongue from lying and my eyes from treachery. For indeed only You know the treachery of the eyes and what lays hidden in the breasts.  (via alfirdaws)

(via skirtdresspinkbook)


corruptyoungminds:

Something in tonight’s lecture really hit me. Nouman Ali Khan spoke about how the Quran said that we as Muslims were CHOSEN by Allah to be Muslims, because He knew we’d be capable to overcome similar trials as to the Prophets. Subhanallah. So many people in this dunya have come and gone, and WE were chosen to be Muslims. You and I, all of us. We did nothing to earn it, yet He sees us worthy enough. Alhamdulillah a thousand times.

(via reallifemuslimgirl)

"If you make intense supplication
and the timing of the answer is delayed,
do not despair of it.
His reply to you is guaranteed;
but in the way He chooses,
not the way you choose,
and at the moment He desires,
not the moment you desire."
– (via saturindu)

"Saya percaya jodoh itu misteri. Letaknya di tangan Allah, bukan manusia. Jangan biar manusia lain menetapkan definisi jodoh bagi kita. Jodoh itu bukan mesti jatuh cinta dengan orang bujang. Atau lelaki berkopiah. Atau wanita yang tidak pernah berbuat salah. Menjadi isteri kedua adalah jodoh. Menjadi isteri pada cikgu awak adalah jodoh. Berkahwin dengan office boy tempat awak bekerja adalah jodoh. Berkahwin dengan musuh awak zaman belajar dulu adalah jodoh. Berkahwin dengan janda adalah jodoh. Berkahwin dengan lelaki yang lebih muda adalah jodoh. Berkahwin dengan duda anak tiga adalah jodoh. Berkahwin dengan orang yang asalnya bukan Islam juga tetap jodoh. Kerana jodoh itu bubuhnya di tangan Maha Pencipta, jadi ia boleh datang dalam macam-macam rupa.
Kalau kita betul-betul hendak tahu apa akhir cerita cinta kita,
kita kena berbalik pada tempat asal cinta itu.
Dan seperti kawan saya kata,
tempatnya cuma ada satu."
– Wani Ardy (via internalramblings)

(via sigadisxberwajahq)


"

kadang manusia itu gemar sendirian
bukan kerana dia mereput forever alone
tapi memang dia sukakan suasana begitu

bersendirian melayan dunia dia
tanpa mengusik sesiapa

"

(via azirahhussaini)


gadistudunglabuh:

bunga-bunga-tarbiyah:

 

“Kadang nampak je macam muslimah.
Tapi aku masih tak kental lagi.
Kadang nampak je solehah.
Tapi sebenarnya aku masih tak sesolehah mana lagi.
Memang Iman akan naik dan menurun.
Menaik bila tengok, dengar kuliah agama.
Tapi turun bila tengok, dengar maksiat.
Aku manusia biasa.
Kadang aku pun kena dipimpin jugak.
Tak semestinya aku sempurna.
Kadang aku juga kena diberi nasihat.
Tegurlah.
Andai nampak aku silap.”

"It’s all messy.
The hair. The bed.
The words. The heart.
Life…."
– William Leal (via align)

(via lovebot)